Registreringsstatistik februari 2019

 

Året har fått en bra start.

På mc-sidan har säsongen inte öppnat så här starkt på de senaste 8 åren. Jämfört med föregående år har antalet – med små tal givetvis – ökat med 14%. Jämfört med startsiffran 2017 är ökningen 36%. Hela denna ökning kan dessutom tillskrivas februari månad med en ökning på 37% jämfört med 2018 och hela 52% jämfört med 2017.

För mopederna är ökningen något mer modest men här lurar siffrorna oss något med anledning av den justeringen av registreringar som gjordes i statistiken mellan 2017 och 2018.

På snöskotersidan fortsätter marknaden i samma fina takt som under föregående säsong. I princip följer marknaden förra säsongens rekordsiffror.

Terrängfordonen har fått en fantastisk stark start i början av året. Både ATV:erna och B-traktorerna visar på tillväxtsiffror och sammantaget har det registrerats hela 37% fler terrängfordon de två första månaderna jämfört med 2017.

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.