Sport

Många letar efter sportmotorer. Motorcyklar som kan erbjuda perfekt körning och hög prestanda. Vad de letar efter är nöjet att uppleva ett fordon som levererar finslipt precision under de mest krävande förhållandena. Men en sportcykel kräver också mycket av en erfaren förare.

Dagens super sportcyklar har sin konstruktionbas i rena racers. Kraven på lätt vikt, exakt återkoppling och fysisk nära kontakt med fordonet är viktigast. Det faktum att supersportcyklar också används i stor utsträckning för spårkörning har resulterat i att upphängning och bromsar är dimensionerade för att hantera extrema spänningar.

Enkelt beskrivet är det här landsvägsregistrerade banracers, och kallas ibland för plastraketer. Hysteriskt starka motorer, ofta fyrcylindrig radmodell eller V-twin. Numer finns flera modeller som erbjuder lika många hästkrafter som motorcykeln väger och topphastigheter på runt 300 kilometer i timmen förekommer.

Eftersom körkomforten är begränsad och prestandan överstiger vad de flesta kan dra nytta av på landsväg anses supersportcyklar vara kompromisslösa streetacres. Det är emellertid ett faktum att den tekniska utvecklingen och moderna konstruktionsprinciper har resulterat i att dessa motorcyklar om några år kommer att bli mycket mer bekväma och användbara vid daglig användning.

En modern supersportmaskin är ett finjusterat körinstrument som också kan bidra till särskilda egenskaper för dig som förare. Det är ett fordon som ger kompromisslöst körglädje, oavsett om marken är slingrande vägar, kontinentala motorvägar eller krävande racingbanor.

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.