Adventure

Det här är en typ av motorcyklar som ofta kallas äventyrsmaskiner, allroadmaskiner eller allroundmotoryklar. I många fall med Dakarracers som förebilder. Oftast med rymliga bensintankar, rejäl fjädring, upprätt och komfortabel körställning med brett och rakt styre.

I regel rymlig och väl tilltagen sadel där även eventuell passagerare sitter bekvämt. Allsidiga motorcyklar som ofta är ett perfekt val för dig som är lite längre och som vill färdas bekvämt men samtidigt kunna bege dig ut på spännande och roliga turer emellanåt.

Framhjulet är av 19- eller 21-tumsmodell och bakhjulet i regel av 17- eller 18-tums modell. Du som lägger tonvikt på grus- eller riktigt äventyrlig körning väljer med fördel en modell med 21-tums framhjul för bästa valmöjlighet av grövre däck. Trådekrade hjul är att föredra om du ska köra mycket på grus. Gränsen mellan offroad/landsväg/allroad är mycket suddig och medan vissa anser att en viss modell är en landsvägsmodell kan samma modell anses vara en offroadmotorcykel för andra.

Motorn är oftast en tvåcylindrig enhet med gott om vridmoment, men även encylindriga fyrtaktare (så kallade stånkor) är vanligt förekommande.

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.