Kläderna

Prova alltid de kläder du räknar med att ha på dig större delen av tiden som spenderas på motorcykeln.

 

Kläderna gör hojåkaren.

Allt för många köper för stora kläder för motorcykel bruk. Tänk på att vi mestadels använder motorcykeln under den varma årstiden och man bör därför prova ut plaggen med endast ett tunt underställ.

Plagget är i första hand ämnat för att skydda dig och är plagget för stort finns risken att skydd och andra förstärkningar inte sitter på rätt plats när de som mest behövs.

Skulle det upplevas kallt så dra hellre ett regnställ över i stället för att klä på sig under. Tipset gäller även textila plagg med membran.

Ta även i beaktning att plagget kommer att upplevas helt annorlunda om eventuella foder tas ut.

Skinnplagg ger med sig…! Detta beror på att skinnets fibrer töjer sig över områden som sitter tajt. Vi rekommenderar därför vid köp av skinnprodukt att man tänker på detta och låter ett skinnplagg sitta tajtare än ett plagg i textil.

Ett ställe där skinnprodukter inte ger med sig lika mycket är i midjan som oftast har fler sömmar som går horisontellt eller fastsatt blixtlås för att kunna kopplas ihop med jacka.

Textila produkter ger vanligtvis inte med sig och man skall ta detta i
beaktning. Dock ”sätter” sig skydd och foder när man använt produkten några gånger.

Följ informationen i användarhandboken om tillpassning.

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.