Köpa ny mc

Vilken MC ska jag ha? Vilken moped passar min dotter? Hos vem ska jag köpa?

 

Köpa en ny MC

Om du köper en motorcykel av en handlare gäller konsumentköplagen. Sveriges Motorcyklister har tagit fram bra information i pdf-format som ger dig en fast grund att stå på innan du går till MC-butiken.

LADDA NER DEN HÄR »

Inför köpet – nytt fordon.

Många av Sveriges MC-handlare är medlemmar i Sveriges Motorcykelhandlares Riksförbund. SMR branschorganisationen för seriösa och professionella mc-återförsäljare och verkstäder.

SMR anser att det är alla konsumenters rättighet att få en seriös, trevlig och rolig upplevelse när de köper fordon, oavsett om det är nytt eller begagnat. Vem glömmer någonsin glädjen av att sätta sig bakom styret på en ny mc och köra iväg på den första åkturen? Tyvärr finns det alldeles för många exempel på att köpet blev en dyr och kostsam plåga där köparen känner sig lurad eller missledd av säljaren. Varför blir det så? Svaret är att köpet är för många en svår process med många fallgropar. Det är oftast ett mycket viktigt köp för den enskilde som omfattar mycket pengar och där det gäller att veta vilka rättigheter och skyldigheter man har som konsument och vilka krav man ställer på säljaren.

Oavsett om du köper en ny eller begagnad motorcykel av en handlare så gäller konsumentköplagen under tre år efter köpet. Lagen gäller även om handlaren endast förmedlar köpet. Fabriksnya svensksålda motorcyklar har mellan ett och fem års nygaranti beroende på motorcykeltillverkare. Fråga vilka krav som ställs för att garanti ska gälla. SMR- handlarna har rekommenderad garantitid beroende på motorcyklarnas ålder och mätarställning.

 

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.