Moped

Trots det faktum att dagens mopedbild domineras av skotrarna, finns det ett rikt utbud av olika mopedtyper. Från enkla och billiga verktygsmodeller, genom tuffa off-roaders, till raceringsmaskiner med racingdesign.

Gemensamt för alla är en motorstorlek på max 50 kubikmeter och en topphastighet begränsad till 45 km / h. Tidigare hade moped en effekt / hastighetsgräns på 2,5 hk / 50 km / h. Vid 45 km / h vid högsta hastighet finns det ingen strömbegränsning längre. Detta har inneburit att mopeder har bättre grepp än tidigare, vilket bidrar till bättre flöde och ökad tillgänglighet, särskilt uppför.

Offroadmopeder har i många år varit den stora träffen på den svenska marknaden, men scooters är på väg att ta över dominansen. Med elektrisk start och automatisk växellåda är de perfekta i staden. De är också industriella i drift och kräver måttligt underhåll. Fler och fler människor tittar på vilka möjligheter som finns i scootermopeden. Med sin spännande design, minimal kostnad och enastående nytta har scootern blivit det nya trendfordonet.

Dessa medlemsföretag säljer mopeder:

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.