Tillbehör gör föraren

Att välja personlig skyddsutrustning är inte helt lätt. Tycke och smak varierar och vi från branschen vill dela med oss av några tips för att få utrustningen att sitta rätt och fungera som det är tänkt.

 

Att tänka på vid köp av personlig skyddsutrustning

Produkterna är utvecklade för att kännas bekväma på en motorcykel. Det innebär att skydd i till exempel jackor och byxor kan upplevas sitta konstigt vid upprättstående position.

Exempelvis kan knäskydden upplevas sitta långt ner när man står upp men om man grenslar en motorcykel så ändras positionen.

Prova gärna produkterna sittande på en motorcykel för att försäkra sig om att skydd sitter där dom ska och att upplevelsen är att man har god förmåga att hantera fordonet.

När det gäller ryggskydd så testa även med hjälmen på för att försäkra sig om att inte ryggskyddet trycks upp och tar i hjälmen.

Följ informationen i användarhandboken om tillpassning.

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.