Supermortard

Supermortard-motorcyklarna är robusta bruksmaskiner som passar bra för året-runt-körning på i stort sett alla slags underlag. Ofta mycket roliga att köra med på grusväg och små välkurvade asfaltsvägar. Däremot mindre skoj för långa transportkörningar på exempelvis motorväg.

Utseendemässigt påminner dessa motorcyklar om motocrossmaskiner, som försetts med belysning, blinkers och registreringsskylt. Dock ska dessa inte blandas ihop med Enduromaskiner, som är renodlade tävlingsmaskiner. Motorn är i regel encylindrig, men även V-twinnar och parallelltwinnar förekommer.

Hjulen är med trådekrar och fram sitter oftast ett 21-tums hjul och bak ett 17- eller 18-tumshjul. Sadeln är smal och ofta inte optimerad för långa transportkörningar, även om detta är full möjligt, och undantag finns. Styret är brett och körställningen bekvämt upprätt och rymlig med fötterna på rejäla fotpinnar. Även tämligen moderna offroadmaskiner kan finnas med kickstart, men elstart är mer regel än undantag.

Supermotomaskinerna är i stora drag identiska med offroadmaskinerna till utseedet. Däremot har oftast dessa försetts med häftigare bromsar, styvare fjädring och 17-tums hjul fram och bak med sportiga landsvägsdäck.

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.