Custom

Med lång, låg anpassning, utmärkt finish och praktiska allsidiga funktioner har customhojar en tidlös bild som tilltalar många.

Eftersom custom-cyklar huvudsakligen är avsedda för tyst körning i maximal komfort, är dessa maskiner inte inspirerande för hård körning. Styrkan ligger i den känslomässiga upplevelsen att slappna av på en kraftfull cykel. Trots det ger låg sits och bred kontroll fullständig kontroll i stadstrafiken. För att inte tala om den befriande upplevelsen du får på den öppna landsvägen!

De flesta anser att custommotorcyklar, eller så kallade glidare, härstammar från Harley-Davidson. På senare tid finns dock mängder av modeller från all världens tillverkare. Ordet custom står enkelt beskrivet för “customized” eller specialtillverkad på svenska. Med dagens serietillverkade modeller har begreppet tappat lite av sin innebörd, men fortfarande finns det många eldsjälar som bygger och modifierar sina egna motorcyklar.

Custommotorcyklar har oftast låg sadelhöjd, låg markfrigång, lång hjulbas och trådekrade hjul samt besmyckade med en stor portion krom. Grundtanken är att körställningen ska vara avslappnad, men här är det läge att se upp, för det som kan se ut att vara avslappat och skönt är inte alltid det.

Känn efter om du föredrar att sitta med fötterna på fotplattor längre fram eller på fotpinnar monterade längre bak. Motorn är i regel en V-twin på många kubikcentimeter och med en rejäl portion vridmoment. Bullriga avgassystem och ”öppna” luftfilter” är vanligt förekommande, ballt men jobbigt i längden både för dig och andra.

Den anpassade klassen kännetecknas av individualism. Att sätta sin egen personliga beröring på cykeln är en nödvändighet i många ögon. Få motorcyklister har samma starka relation med sina fordon som customhoj.

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.