Hjälmen

Att köpa hjälm kan vara det svåraste valet som man står för i hela skyddsprocessen. Men det finns en del saker att tänka på.

 

Hjälmen skyddar det viktigaste du har

Det går ju att leva med skador på de flesta delarna av kroppen. Men skadar du huvudet är risken stor att du inte lever eller lever med stora problem. Så hjälmen är det viktigaste tillbehöret av dem alla. Och då tänker vi inte ens på det faktum att det är olagligt att köra tvåhjuling, moped eller mc, utan hjälm!

Prova noga ut hjälmen så att den sitter som den ska på ditt huvud, det är inte säkert att kompisens fina hjälm är perfekt för dig.

Hjälmen ska sitta runt hela huvudet utan att klämma någonstans men ändå inte så löst att hjälmen kan förflytta sig ur position. Tänk på att rätt hjälm för dig är viktigare än rätt pris.

En hjälm bör bytas ut med jämna mellanrum, hjälmen slits lika mycket inifrån som utifrån. Det är inte alltid lätt att se men inredning och EPS påverkas av svett, hårprodukter mm. Likadant så påverkas ytterskalet av ålder och solljus.

 

Följ informationen i användarhandboken om tillpassning.

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.