Registreringsstatistik maj 2018

Maj 2018 visar att återhämtningen vad gäller nyregistrerade MC och mopeder inte var en tillfällig trend.

Vi kan nu när våren övergår till sommar se ett försiktigt positiv trend hos både motorcyklar som mopeder jämfört med samma period 2017. Maj 2018 visar en nyregistrering på samma nivå som april och sammantaget för perioden till och med maj ligger både MC- och mopedregistreringarna något över motsvarande period 2017.

Om vädret var uselt i mars och april har värmen varit desto mer framträdande i maj och de första dagarna av juni visar också på ett trevligt vårväder. Rapporterna från MC-handlarna pekar på att branschen förhoppningsvis fortsätter att växa i juni.

Tyvärr har den nya dataskyddsförordningen – GDPR – inneburit vissa myndigheter inte kunnat färdigställa avtalen om personuppgiftsansvar dem emellan. Därmed har i detta fallet SCB inte kunnat leverera korrekta underlag vad gäller ATV, Traktorregistrerade fyrhjulingar och snöskotrar.

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.