Registreringsstatistik juni 2018

Antalet nyregistrerade MC för det första halvåret 2018 visar på en försiktigt positiv trend.

Motorcykelbranschen går fortfarande sakta men säkert starkt framåt. Antalet nyregistrerade MC fortsätter ligga över föregående år med 284 st.

Antalet registrerade mopeder ser i en första blick ha gått ner med 5% det första halvåret 2018 jämfört med föregående år, men samtidigt har det registrerats 175 fler under juni 2018 jämfört med juni 2017. En del av förklaringen ligger i att statistiken fortfarande påverkas av övergången mellan Euro 3 och Euro 4.

I övriga fordonskategorier är det små förändringar. Det som kan påpekas är att köparna går från ATV-segmentet till traktorregistrerade fyrhjulingar, att mopedbilarnas tidigare ökade marknad verkar ha avstannat och att snöskotersäsongen stängdes som tidigare nämnts på ett fantastiskt resultat med 10 878 nyregistrerade fordon.

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.