Start2Ride

Välkommen till Sveriges största provkörningsevent. Observera att vi från och med i år har en bokningspolicy för att provköra fordon.

 

Antalet provtider för respektive fordon är begränsade och först till kvarn gäller.

Start2Ride har bredvid MC Mässan år för år blivit landets bästa tillfälle för MC-entusiaster att provköra branschens modeller för året.

Från och med förra året arrangerar Moped- och Mc-branschen två Start2Ride, i Göteborg och i Stockholm. I år kommer vi utan tvekan att slå rekord. Vi är glada att kunna erbjuda dig över 130 motorcyklar att välja att provköra!

Varmt välkommen till en eller flera av våra provkörningsdagar:

8 juni (09.00 – 17.00)
9 juni  (10.00 – 16.00)
Gillingebanan, norr om Stockholm
Läs mer om Gillinge här »

15 juni (09.00 – 17.00)
16 juni (10.00 – 16.00)
Stora Holmbanan norr om Göteborg
Läs mer om Stora Holm här »

Vad är Start2Ride?

Egentligen det enklaste av alla enkla event. Moped- och MC-branschens medlemsföretag transporterar sina fordon till Gillinge respektive Stora Holm. Du erbjuds möjligheten att boka en, några eller många tider och ta ut fordonet under två varv på vår provslinga.

Vad kostar det?

Ingenting. Eventet är kostnadsfritt. Det enda kravet är att du måste boka en så kallad tids-slot i förväg så att vi vet vem som kör vad.

Om jag inte har körkort?

På Gillinge den 8-9 juni kommer vi att ha trafikutbildare på plats med motorcyklar och skyddsutrustning. Tyvärr har vi inte lyckats hitta trafikutbildare till Stora Holm 15-16 juni.

Hur anmäler man sig?

Använd länken: Till bokning av provkörning »

Måste man anmäla sig?

Ja. Utvärderingar från tidigare år visar att besökarna vill ha ett bokningssystem så att vi kortar väntetiderna. Du måste alltså boka ditt provfordon. Du kan göra det i god tid före eventet eller på plats, men om fordonet är bokat så är det, så först på plats gäller.

Måste man ha körkort?

Ja. Vi följer lagar och regelverk utan undantag. Du får provköra en mc eller en moped om du har rätt att köra respektive fordon.

Följande regler gäller:

  • Med körkortsbehörigheten A får du provköra alla två- och trehjuliga motorcyklar.
  • Med körkortsbehörigheten A2 får du provköra mellanstora motorcyklar
  • Med körkortsbehörigheten A1 får du provköra lätta motorcyklar
  • Med körkortsbehörigheten AM får du provköra alla mopeder
  • Med körkortsbehörigheten B får du provköra tre- och fyrhjuliga motorcyklar (vissa modeller) samt alla mopeder
Säkerhetsutrustning?

Ja, självklart ska du ha säkerhetsutrustning. Hjälm är ju liksom inget att diskutera men vi vill också att alla kör med handskar och i varje fall skyddsjacka men vi ser gärna att du har ett fullgott skydd för alla kroppens delar. Du är som förare själv ansvarig för din säkerhet, precis som på vägarna och vi arrangörer tar inget ansvar för kostnader som kan uppstå efter en olycka.

Bokningsregler, eget ansvar och självrisk

Med reservation för fel eller förändringar.

Din bokning ger dig rätten att provköra aktuellt fordon under Start2Ride. Din bokning gäller i 20 minuter som inkluderar tiden för dig att anmäla dig hos leverantören, kontroll av körkort och visning av MC innan provkörningen.

För att kunna boka en provkörning måste du ha fyllt i ditt korrekta personnummer för att vi ska kunna kontrollera din körkortsbehörighet.

Om ditt bokade fordon av något skäl inte kan provköras kommer vi att arbeta för att du ska erbjudas att prova ett annat fordon. När du accepterar dessa villkor accepterar du också att arrangerande McRF och leverantören för det fordon du provkör äger ätt att kontakta dig efter din provkörning.

All provkörning sker helt på egen risk och under strikt eget ansvar. Arrangörerna av Start2Ride, leverantörerna, dess underleverantörer och de enskilda fordonsutställarna fråntar sig allt ansvar för eventuella personskador och/eller egendomsskador under provkörningen. Du ansvarar för att ha relevanta försäkringar för din egen person.

Motorcykeln har en provkörningsförsäkring. Vid en skada på fordonet kan föraren som mest debiteras 15 000 kr i självrisk.

Mat och underhållning?

Vi har sedan länge beslutat oss för att Start2Ride ska vara ett provkörningsevent och inte mycket mer. Det kommer finnas möjlighet att köpa mat, drickor och kaffe, men det är alla provkörningshojar som är underhållningen på Start2Ride. Något utvärderingarna också visar att deltagarna uppskattar.

 

Kör på ditt sätt

Moped- och Motorcykelbranschen har den tvåhjulingen som passar dig och dina behov. Vi säljer marknadens största, bästa och säkraste tvåhjulingar. Köper du en ny moped eller MC genom våra återförsäljare vet du att du får en tvåhjuling som är godkänd av alla myndigheter.

Våra medlemsföretag ser till att du själv har på dig säkra, snygga och praktiska kläder och att du har kittat din tvåhjuling på bästa, säkraste och snyggast sätt!

 

Du kör – Ingen annan

En duktig MC- eller mopedförare vet alltid en viktig sak. Du har inte en stålbur omkring dig på vägarna eller banan. En duktig förare vet att regler för körning, tillbehör och maskiner är till för att följas. Du kör säkert på märkesvaror och inom regelverket.

Branschen

Mopeder och motorcyklar är inte bara en produkt bland andra. Vi säljer en frihet inget annat fordon kan ge dig. Ett fordon om du bara vill cruisa fram i måttlig fart, fordon för tuff terräng eller fordon där du åker strömlinjeformat och du är ett med vägen. Våra event är till för dig som vill uppleva den friheten. Välkommen.

Kategorier och märken

Här hittar du alla ledande märken för både hojar och det du bär på dig. Här hittar du också vad som skiljer de olika fordonsklasserna – eller kategorierna – åt.